Dinsdag 6 september 2022 is het weer Duurzame Dinsdag. De dag waarop duurzame ideeën en initiatieven uit de samenleving een podium krijgen in politiek Den Haag. Een jury beoordeelde alle ideeën en Peel Natuurdorpen is uit de ruim 300 inzendingen één van genomineerden! De ruim 300 inzendingen voor de Duurzame Dinsdag koffer waren dit jaar volgens de commissie van zeer hoge kwaliteit.

Als genomineerde is Peel Natuurdorpen uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de 24e editie van Duurzame Dinsdag op 6  september 2022  in de Max van der Stoelzaal in de Tweede Kamer waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Wat gebeurt er met de beste ideeën en initiatieven in de koffer?

Alle ideeën en initiatieven gaan mee in het Duurzame Dinsdag koffertje op 6 september. Dit koffertje is de afgelopen jaren een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een podium 6 september.

Peel Natuurdorpen

Landschapslandbouw gedefinieerd krijgen als mogelijke bestemming. Landschapslandbouw is een unieke en slimme combinatie van klein en fijn wonen in tiny houses in nieuwe natuur op landbouwgrond in de Peel. Boeren leggen nieuwe natuur aan op landbouwgrond; bossen, heggen, houtwallen, waterpartijen en kruidenrijk grasland (coulissenlandschap). In deze nieuwe natuur komen tiny houses, verscholen tussen bomen. Landschap vormt het nieuwe verdienmodel voor de boeren. Dit is uniek in Nederland en ver daarbuiten.

Categorieën: Nieuws

   ANBI status  Disclaimer  Privacybeleid  Bronvermelding