Peel Natuurdorpen neemt deel aan: Duurzame Dinsdag!

Op dinsdag 6 september 2022 is het weer Duurzame Dinsdag. De dag waarop duurzame ideeën en initiatieven uit de samenleving een podium krijgen in politiek Den Haag. Een jury beoordeelt alle ideeen, daarna zal het idee op de website verschijnen. Op Duurzame Dinsdag worden zes themaprijzen én een algemene Duurzame Dinsdag prijs uitgereikt. De prijzen bestaan uit ondersteuning van de partners en een geldbedrag van €1000,-.

Wat gebeurt er met de beste ideeën en initiatieven in de koffer?

Alle ideeën en initiatieven gaan mee in het Duurzame Dinsdag koffertje op 6 september. Dit koffertje is de afgelopen jaren een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een podium 6 september, want ze maken ook kans op een van bovenstaande prijzen! Een jury onder leiding van Maurits Groen zal zich over de ingediende ideeën buigen.

Peel Natuurdorpen

Landschapslandbouw gedefinieerd krijgen als mogelijke bestemming. Landschapslandbouw is een unieke en slimme combinatie van klein en fijn wonen in tiny houses in nieuwe natuur op landbouwgrond in de Peel. Boeren leggen nieuwe natuur aan op landbouwgrond; bossen, heggen, houtwallen, waterpartijen en kruidenrijk grasland (coulissenlandschap). In deze nieuwe natuur komen tiny houses, verscholen tussen bomen. Landschap vormt het nieuwe verdienmodel voor de boeren. Dit is uniek in Nederland en ver daarbuiten.

Categorieën: Nieuws

   ANBI status  Disclaimer  Privacybeleid  Bronvermelding