7 oktober 2022. Zo’n 40 Statenleden van de provincie Noord-Brabant namen een kijkje in het tiny house aan de Heihorst te Zeeland. Ze waren enthousiast over de hoeveelheid ruimte die zo’n tiny house biedt. “Boven verwachting”, was een vaak gehoorde opmerking. Het feit dat er ruim 40 statenleden tegelijkertijd binnen waren, is het levende bewijs. 

Coulissenlandschap Bronlaak
Daarna vertrok de bus naar Bronlaak te Oploo. Het coulissenlandschap daar, is dè inspiratiebron voor Peel Natuurdorpen. Voorzitter Pierre Bos, gaf er uitleg over het project. Zijn bevlogen betoog had zeer aandachtige toehoorders. Vervolgens gaf gedeputeerde Erik Ronnes zijn visie. 
Daarna volgde een excursie voor de Statenleden door het prachtige coulissenland van Bronlaak. Ze waren zeer onder indruk van de prachtige omgeving. Of zoals één van de excursieleiders het verwoordde: Het allermooiste Twentse coulissenlandschap ligt niet in Overijssel, maar in Brabant! Met dank aan de Twentse industriebaronnen (de gebroeders Roelvink) die er 100 jaar geleden dit prachtige Twentse coulissen landschap aan lieten leggen. Verscheidene Statenleden zeiden zeker nog een keer terug te komen. Zó dichtbij en in Brabant èn nog wel in de Peel, dat verwacht je niet!

Erik Ronnes gedeputeerde provincie Noord-Brabant en Pierre Bos voorzitter  Peel Natuurdorpen voeren een interactief gesprek met de aandachtige statenleden.
Categorieën: Nieuws

   ANBI status  Disclaimer  Privacybeleid  Bronvermelding