Peel Natuurdorpen (PND) gaat de eerste hectare van de demolocatie aanplanten en wel op zaterdag 19 maart a.s. op de Heihorst te Zeeland. Zie bovenstaande foto.
De familie Van Boxtel bijt de spits af met één hectare die centraal in het demogebied ligt.*) Hierin komen 3 tiny houses zodra de vergunning rond is. Die aanvraag loopt en in de loop van dit voorjaar komt hier hopelijk een positief besluit uit. Alle tekenen wijzen in de goede richting. Reden genoeg voor PND om alvast aan de slag te gaan met de aanplant. Die aanplant moet immers zo snel mogelijk gaan groeien, zodat de tiny houses binnen enkele jaren verdwijnen in het nieuwe groen.
Landschapslandbouw: klein wonen in nieuwe natuur op boerenland wordt hierdoor zichtbaar en beleefbaar. 
We hopen u allen dit jaar uit te kunnen nodigen voor open dagen.

*) De pilot van PND ligt in het Noordelijke deel van de Brabantse Peel en omvat verschillende locaties in de drie gemeenten: Boekel, Maashorst en Land van Cuijk. De grootste locatie ligt rond ‘De Voskuilen’ in Venhorst/Boekel/Odiliapeel, op de Heihorst in Zeeland ligt een gebied van circa 50-70 ha en verder ligt er een locatie in Langenboom/ Mill (Groespeel) en Landhorst (Hanekamp). In Overloon/Stevensbeek komt waarschijnlijk de vijfde locatie. Totaal circa 250 tot 300 hectare in eigendom van 30 tot 35 boeren.

Categorieën: Nieuws

   ANBI status  Disclaimer  Privacybeleid  Bronvermelding